e-ID og pålogging

For å bruke Aktørportalen trenger du en e-ID. Mulig løsninger som kan benyttes er:

  • BankID
  • Buypass e-ID
  • Commfides e-ID

På DIFI sine sider finner du mer informasjon om bruk av e-ID mot offentlige tjenester på nett.

 

BankID

BankID er er bankenes autentiseringsløsning mot nettbank, som også kan benyttes ved pålogging i ID-Porten. For pålogging med BankID må du i utgangspunktet bruke kodebrikke eller app for å generere engangskode. For en del fungerer det også å brukeBankID på mobil, men dette avhenger av både mobilabonnement og bank. Les mer om BankID på mobil og aktørportalen her.


Les mer om hvordan du skaffer deg BankID på BankID sine sider. 

Buypass e-ID

Buypass e-ID består av en elektronisk ID fra Buypass og et smartkort fra en kortutsteder. Eksempler på kortustedere er Advokatforeningen (medlemskort), Altinn og Norsk tipping. Du finner oversikt over kortutstedere på Buypass sine sider.

Merk at for kort fra Norsk tippping, kreves det en oppgradering av kort før de kan brukes til pålogging. Dette gjøres på Buypass sine sider.  Her kan du også bestille kortleser.

Medlemskort fra Advokatforeningen

Medlemskortet er klargjort med en chip for eID, men du må selv bestille eID (oppgradere kortet). Til dette behøver du en kortleser, som du får kjøpt i Buypass sin nettbutikk. .

Commfides e-ID

I stedet for et samrtkort og kortleser, benytter Commfides e-ID en USB-pinne. Du finner mer informasjon om Commfiedes sin løsning på deres sider.

 

Til toppen