500 advokatfirma med i Digitale domstoler

- Advokater liker å jobbe mer digitalt og ennå flere skal det bli i 2018.

Flere advokater i Oslo-området får kjapp hjelp til å bli mer digitale.

Det sier statsadvokat Berit Johannessen i et intervju med Advokatbladet. Hun er positivt overrasket over advokatenes mottagelse av digitale aktorater.

– Vi hadde kanskje trodd at det skulle være vanskeligere å få advokatene med på dette prosjektet, men til nå har over fem hundre firmaer blitt med, forteller Johannessen i intervjuet.

Fremdeles noen skeptiske - men etter 10 min er de i gang
Hun er prosjektleder for Politidirektoratets prosjekt «digitale aktorater og fengslinger» som er politiets digitalisering av straffesaker. Med flere digitale domstoler undervies kan flere hovedforhandlinger og ankesaker foregå digitalt istedenfor på papir. Selv om noen advokater fremdeles kan være skeptiske.

– Mange er glade i å bruke papir, og undrer hvordan de skal komme i gang. Til advokater i Oslo-området har vi sagt at vi gjerne kommer bort og hjelper til. Vi har invitert oss selv på flere møter til ulike firmaer. Etter litt opplæring går det som regel bare ti minutter før de er i gang.

- Ble et kaos
Hun får støtte av advokat Cecilie Nakstad som er fast forsvarer i Oslo tingrett for advokatfelleskapet Matrix advokater. Hun er godt fornøyd med digitale domstoler til tross for at hun ikke anser seg selv som så teknisk begavet.

– Tidligere mottok vi dokumentene både på papir, e-post, og minnepenn. Og de kunne komme enten med og uten passord. Det ble et kaos. Nå har vi ett sted å forholde oss til, forklarer hun.

Til toppen