Superhelt-team skal øke ansattes digitale kompetanse

Seks digitale superhelter har i Sør-Trøndelag tingrett i oppdrag å få kollegaene trygt med på den digitale reisen fremover.

Digitale superhelter

Superheltene er medlemmene i tingrettens DD-team (Digitale domstoler-team) og skal bidra til å øke den digitale kompetansen til kollegaene sine.

 

Selvutvnevnte superhelter

- Vi syns det var litt artig med et eget navn på teamet, så vi kaller oss for digitale superhelter eller DS-team, forteller Bente F. Elverum, administrasjonssjef i Sør-Trøndelag tingrett og teammedlem.

 

I teamet har de både IKT-ressurs, saksbehandler, superbruker Lovisa, dommer, sorenskriver og administrasjonssjef. - Alle er ivrige etter å komme i gang med digitalisering og er dyktige og positive folk. Vi er heldige med medlemmene, sier Elverum.

 

Mer systematisk opplæring fremover

De jobbet med å øke digital kompetanse i domstolen før også, men etter at de fikk satt sammen et dedikert team nå i vinter, skal de gå mer systematisk til verks. - Vi kjenner ansatte og vet hvor skoen trykker, sier Elverum. DS-teamet vil oppsøke medarbeiderne og gi tilbud om individuell opplæring ut fra hva den enkelte trenger. De vil også kjøre opplæring i grupper.

 

- Folk sier ifra hvis de trenger hjelp. De er flinke og lærer av hverandre, forteller administrasjonssjefen. Hun har stor tro på det å lære av en kollega og læring på arbeidsplassen generelt.

 

- Ikke gjør det så stort

Elverum mener at man ikke må gjøre digitalisering til noe større og mer innviklet enn det er. - Vi trenger ikke være så redde. Det er artig å føle at vi kan lære noe og dette er ikke så voldsomme greier, sier hun, og legger til at de fleste er vant til å bruke digitale verktøy i dag, både privat og på jobb.

 

De digitale superheltene skal blant annet motivere og lære opp ansatte i nye digitale verktøy, tilpasse rutiner til nye arbeidsmåter og skolere eksterne aktører som har tilknytning til tingretten.

Til toppen