Sikkerhetskontroll

Sikkerhetskontroll.png

Det er sikkerhetskontroll i Oslo tinghus. Beregn litt god tid hvis du skal rekke et rettsmøte. Det kan bli kø i tidsrommet 08.30 - 09.00.

Om sikkerhetskontrollen

Kontrollen likner den vi går gjennom på flyplasser, med metalldetektor og gjennomlysning av bagasje. Det blir to løp, for å unngå ventetid.

Du kan ikke ta inn skarpe eller spisse gjenstander, eller andre gjenstander som kan utgjøre en risiko. Av hensyn til ventetiden, anbefaler vi å unngå unødig bagasje. Drikkeflasker/kaffebegre er normalt tillatt, men disse kan også bli kontrollert.  

Har du spesielle behov?

Det er en egen port for rullestolbrukere, barnevogner og andre med spesielle behov. Krykker må også gjennomlyses i røntgenmaskinen. 

Dette kan du gjøre for å komme raskt gjennom kontrollen

Legg alle metallgjenstander (nøkler, mynter, mobiltelefoner m.m.) i håndbagasje eller ytterklær før du kommer til gjennomlysningen.

Legg dette i plastboksene du finner ved maskinen:

  • Håndbagasje
  • Større elektriske artikler som PC, kamera og nettbrett (tas ut av vesker)
  • Ytterplagg og jakker
  • Sko med metallinnlegg
  • Belter med metallspenner (ta gjerne av beltet i forkant)

Hvorfor sikkerhetskontroll?

Tinghuset er et åpent hus midt i Oslo sentrum. Hvem som helst kan komme innom, og de fleste rettssaker er åpne for publikum. Sikkerhetskontrollen skal øke tryggheten for de som besøker tinghuset og de som arbeider her.

Skal du levere varer til Oslo tinghus?

Her finner du informasjon om det.

Til toppen