Meny

I domstolenes aktørportal (Aktørportalen) kan domstoler og advokater i sivile skjønns- og tvistesaker utveksle saksinformasjon og dokumenter. Salærbehandling for både tviste- og straffesaker inngår også. Løsningen er utviklet i samarbeid med Advokatforeningen.

Hvilke domstoler er med?

Se hvilke domstoler som tilbyr Aktørportalen under "Hvem er med?".  

Registrer deg som bruker

Velg "Logg inn" for å registrere deg som bruker.

Under vår hjelp-side finnes blant annet:

Hvordan kan Aktørportalen bli bedre?

Benytt  skjemaet under "Innspill"
Se også oversikt over planlagte forbedringer.

Ny versjon 14. februar 2018 (14.02.18)

Ny versjon av Aktørportalen lanseres 14. februar 2018 på kveldstid.

Les mer
Ny versjon 31. januar (29.01.18)

På kvelden 31. januar kommer det en ny versjon av Aktørportalen. Denne versjonen fører ikke til nedetid, og inneholder små endringer for brukeren.

Les mer
Oppdaterte retningslinjer for bruk av Aktørportalen (04.01.18)

Det er gjort oppdateringer i domstolenes felles retningslinjene for advokater med saker i Aktørportalen. Vi ber om at alle setter seg inn i de oppdaterte retningslinjene

Les mer
Ny versjon 3. januar (03.01.18)

På kvelden 3. januar kommer det en ny versjon av portalen. Denne versjonen inneholder i all hovedsak bedre tilbakemeldinger og bekreftelsesdialoger ved navigering bort fra sider. Se full liste over endringer under.

Les mer
Mer informasjon i varsler (07.12.17)

Fra 8. november vil varslene som sendes advokat i forbindelse med nye dokumenter inneholde mer informasjon.

Les mer
Aktørportalen også tilgjengelig for Gudbrandsdalen og Helgeland (01.12.17)

I løpet av de siste ukene har Aktørportalen blitt tilgjengelig for samhandling mellom tingretter og advokater også i Gudbrandsdalen og på Helgeland.

Les mer
Ny versjon 22. november (21.11.17)

Kvelden 22. november kommer det en ny versjon av Aktørportalen. Denne inneholder blant annet støtte for valg av språk i portalen, samt en del feilrettinger. Se under for å lese om de endringene som er gjort i denne versjonen.

Les mer
Ny versjon av Aktørportalen 8. november (06.11.17)

Onsdag 8. november kommer det en ny versjon av Aktørportalen mellom klokken 20:00 og 22:00. Versjonen inneholder noe ny funksjonalitet og en del feilrettinger.

Les mer
Ny versjon av Aktørportalen (18.10.17)

Fredag 20.oktober kommer ny versjon av Aktørportalen mellom kl. 21:00 og 22:00. Denne versjonen inneholder en rekke endringer, blant annet ny delegatløsning. Vær spesielt oppmerksom på at alle delegater nå har rettigheten "foreta prosesshandling og kvitter for". Om du ønsker å endre dette kan du enkelt gjøre det ved å trykke deg inn på "Delegater" og endre rettighetene til delegatene dine.

Les mer
Varsling på egne dokumenter (06.10.17)

Enkelte melder om at de får varsler på innsending av egne dokumenter i Aktørportalen. Dette gjelder for brukerne som har valgt SMS som kanal. Om du ønsker å fjerne varsler på opplasting av egne dokumenter kan du velge e-post som varslingskanal.

Les mer
Manglende tilgang i FØR-saker for lagmannsretten (27.09.17)

Flere advokater melder om mangelende tilgang til FØR-saker i Aktørportalen (førsteinstanssaker for lagmannsretten). Bruker får tilgang til saken på saksoversikten i Aktørportalen, men ved forsøk på å trykke på saken får man opp beskjed om "Finner ikke nettsiden Http 400". Denne feilen oppstår ved bruk av Internet Explorer. Forsøk en annen nettleser, feks. Chrome inntil videre. Feilen vil bli rettet ca 20. oktober.

Les mer
Manglende varslinger (19.09.17)

Flere aktørportalbrukere opplevde i midten av september at varsler på nye dokumenter manglet. Dette skyldtes overgang til ny driftsleverandør, og at meldingene ble sendt ut fra annen adresse enn tidligere - og disse varslene har da for flere blitt stoppet i spam-filteret. Dette er nå rettet opp, og varslinger skal fungere som normalt.

Les mer
Aktørportalen ustabil (11.09.17)

Domstolene opplever for øyeblikket ustabil IKT-drift, dette går også utover Aktørportalen som for enkelte brukere oppleves som treg. Periodevis er det også manglende kontakt med domstolenes fagsystem, som fører til "Begrenset tjenestetilbud i Aktørportalen".

Det arbeides med å forbedre stabiliteten.

Les mer
Nedetid på Aktørportalen (24.08.17)

Grunnet at domstolene disse dager bytter IKT driftsleverandør vil det bli nedetid på Aktørportalen fra fredag 8. september kl. 16:00 til mandag 11. september kl. 07:00. Det vil ikke være mulig å benytte Aktørportalen i dette tidsrommet. 
Dette er nødvendig for å flytte over alle løsninger fra en leverandør til en annen. 
Vi beklager ulempene dette medfører. 

Les mer
Ny versjon av Aktørportalen (29.06.17)

I kveld får vi ny versjon av Aktørportalen. Denne versjonen inneholder ingen store endringer for brukeren, men enkelte feilrettinger og små endringer. For full oversikt over hva som er nytt se "Kommende versjoner".

Les mer
Aktørportalen stiller stand på Advokatenes fagdager (26.05.17)

I år som i fjor stiller Aktørportalen med stand på Advokatenes fagdager. Aktørportalen benyttes nå av nesten 6000 advokater, advokatfullmektiger og advokatsekretærer, og kan benyttes i alle lagmannsretter, de tolv største tingrettene og et par andre domstoler. Vi ønsker både eksisterende brukere og potensielle brukere velkommen til vår stand.

Les mer
Aktørportalen for tvistesaker (23.11.16)

I Aktørportalen kan domstoler og aktører i sivile tvistesaker utveksle saksinformasjon og dokumenter. I tillegg inngår salærbehandling for både tviste- og straffesaker i løsningen.

Les mer