Unik lederjobb i nydelige omgivelser

Kan dette være ditt nye kontor? Nå kan du bli leder for Lofoten og Vesterålen jordskifterett. Foto: NTB/Alamy stock photo

Stillingen som leder for Lofoten og Vesterålen jordskifterett er ledig. Dette er en enestående mulighet for den som ønsker å være med å skape fremtidens jordskifterett.

Norges domstoler er i endring, og de 34 jordskifterettene skal slås sammen til 19 nye jordskifteretter. Samtidig gjennomføres det en digitalisering av alle domstoler i Norge, som vil endre og modernisere måten det arbeides på.,

Gå til stillingsutlysningen

Direktør i rettsavdelingen i Domstoladministrasjonen, Solveig Moen, sier domstolen trenger en offensiv leder som kan bidra til å utvikle domstolen. Denne domstolen skal samlokaliseres med Midtre Hålogaland tingrett på Sortland, og vil dermed bli en del av et større fagmiljø. Jordskifterettene vil i årene fremover gjennomgå en betydelig digitalisering og modernisering, og saksbehandlingstiden skal reduseres.

- Det ligger store muligheter i mer rettsmekling, som er et godt og raskt alternativ til vanlig prosess. Her ligger det enorme muligheter for faglig utvikling for en leder med ambisjoner om å få noe til, understreker Moen.

Domstolen har et godt arbeidsmiljø med dyktige og erfarne medarbeidere. Det også betyr at den står foran en periode med et generasjonsskifte.

- Den nye lederen vil over tid måtte rekruttere nye medarbeidere, som sammen med den nye lederen skal forme virksomheten i domstolen for fremtiden. Dette gjelder for både ingeniører og saksbehandlere ved domstolen, sier Moen.

Natur som tar pusten fra deg

Jordskifterettene er unike. Medarbeiderne må mye ut i felt for å kunne avgjøre sakene, og lederen for denne domstolen må selv bidra med behandlingen av saker.

- Det er noe av det som gjør denne jobben attraktiv, det vil være en variert jobb hvor ingen dag er lik den forrige, understreker Moen. Denne jobben er i et av Norges vakreste områder, med kyst og fjell som tar pusten fra deg. For den som ønsker å kombinere lederoppgaver med faglig utfordrende saker og mye friluftsliv er dette drømmejobben, slår hun fast.

- I tillegg ser vi at det er et økende behov for jordskifteretten i tettsteder. Det er viktig med avklaring av rettigheter og grenser som premiss for eiendomsutvikling, og dette er ofte svært krevende i områder med mange eiere.

Bleikstranda ved Andøya. Foto: Espen Bratlie/Samfoto/NTB

Lofoten og Vesterålen jordskifterett ligger i et relativt tett befolket område med variert og spennende eiendomsstruktur og unik historie.

- Her bor og arbeider man midt i det norske matfatet. Store og viktige fiskerikommuner genererer store inntekter i området. Og partene er typisk nord-norske, tydelige og frittalende.

Domstolen holder til i Sortland, en kommune i vekst i en spennende region.

-  Her kan man kombinere det beste av to verdener. Sortland er den bittelille storbyen, hvor man får mange av tilbudene som finnes i større byer samtidig som man bor tett på naturen. Her er det trygt å vokse opp, og et godt tilbud til mennesker i alle aldre. Det er også lett for en partner å finne arbeid i denne regionen, sier Moen.

Denne jobben og dette stedet bør være noe å tenke på for den som kan tenke seg å få brukt utdanningen sin, som vil utvide sin ledererfaring og som kan tenke seg å bosette seg i et av Norges mest spennende områder.

Fiskere i Myre i Vesterålen. Foto: Aftenposten/NTB

Sortland - den blå byen ved sundet

På kommunens hjemmesider omtales kommunesenteret Sortland som "Den blå byen ved sundet" etter et initiativ om å male alle bygninger i nyanser av blått. Byen er regionsenter for Vesterålen. Sortland har hatt kontinuerlig vekst i folketallet siden 70-tallet, og har i dag ca. 10.000 innbyggere. Rundt 5.200 av disse bor i byen.

Reise til og fra

Nærmeste flyplass er Stokmarknes lufthavn, som ligger bare ca. 20 minutters kjøring fra sentrum. Flyplassen er en del av kortbanenettet, og har omtrent fem daglige avganger til Bodø og Tromsø – med muligheter for videre tilknytning til hele det norske rutenettet. Man kan være i Oslo på under fire timer, i Tromsø og Bodø på under en time. Til Evenes flyplass er det ca. 1 time og tre kvarters kjøring.

Sortland har anløp av Hurtigruta. Seilingen fra byen byr på spektakulær utsikt.

Friluftsliv

- Lofoten og Vesterålen byr på Norges beste områder for friluftsliv, jakt og fiske. Det er et unikt, lett tilgjengelig turterreng både sommer og vinter.

- Vinteren er helt magisk, med mørke netter og gode muligheter for å se nordlyset danse over himmelen.

- Hvalsafari byr på muligheten til nærkontakt med noen av verdens største og mest fascinerende dyr.

- På sommeren er dette en av hele Norges og Europas favorittdestinasjoner, med unikt landskap, små tettsteder og opplevelser både til lands og vanns. De lyse sommernettene må oppleves.

- Under det årlige lofotfisket arrangeres VM i skreifiske

- Det er et aktivt fuglehundmiljø i området, og gode muligheter for jakt

Kultur

- Det er et rikt kulturliv i byen. Kulturhuset «Kulturfabrikken» får besøk av forestillinger på turné, for eksempel fra Riksteatret og kjente artister.

- Byen har god kino, hvor alle de store titlene settes opp.

For barnefamilier

- Det er gode skoler i Sortland.

- Barneskolen benytter seg av at det er det er kort vei til skog og mark, Sortland sentrum, fjæra og havet. De benytter derfor uteskole aktivt i elevenes læringsprosess.

- Sortland ungdomsskole var ny i 2011.

- Den videregående skolen har linjer som studiespesialisering, musikk, dans og drama, idrettsfag, naturbruk, helsefag samt salg, service og reiseliv. Den videregående skolen har et godt og tett samarbeid med arbeidslivet i regionen, og gir gode muligheter for ungdommene til å skaffe seg lærlingplasser og arbeid etter endt utdanning.

- Det er et svært bredt tilbud til ungdommer, med kulturskole og idrett.

Til toppen